Met regelmaat hebben ondernemingen te maken met complexe conflicten, denk aan:

  • De bouwsector met projectontwikkelaars / cliënten / aannemers / overheden / leveranciers
  • IT bedrijven waarbij aan de mediationtafel blijkt dat alles wat fout kon lopen met een contract ook fout is gegaan
  • Een samenwerkingsverband dat uiteen dreigt te vallen

Ongeacht de sector of het onderwerp van het conflict staat er veel op het spel met vaak een complexe achtergrond.

Om alle betrokkenen, met of zonder vertegenwoordigers, bij elkaar te brengen is ingewikkeld en vereist veel goodwill en logistieke coördinatie. Dit is nog lastiger bij internationale conflicten.
Eendaagse mediation is juist voor deze ingewikkelde situaties ontworpen. Iedereen is stipt om 9.00 uur ’s morgens aanwezig en werkt met elkaar door. De mediation stopt pas als er een vaststellingsovereenkomst ondertekend is of wanneer de partijen weten dat de rechter nog de enige mogelijkheid biedt voor een oplossing.
Soms is de vaststellingsovereenkomst pas de volgende morgen tijdens het ontbijt ondertekend. Vaak hebben partijen (advocaten) dan de hele nacht (met slechts een korte slaappauze) doorgewerkt om zo ver te komen.

Het proces is flexibel met tijd voor privé sessies en voor onderling overleg. Alles en iedereen is er op gericht om het gewenste resultaat te behalen. Een mediator begeleidt de mediation tot en met 8 deelnemers. Zijn er meerdere personen aanwezig, dan zal een tweede mediator aan het proces deelnemen.